۱۳۹۴/۰۲/۰۱

معضل اعتیاد در بین جامعه ایران ، علف چیست ؟

هیچکس به صورت دقیق نمی داند معضل اعتیاد و آلودگی مردم ایران به این موضوع از کجا آغاز شده است  اما چیزی که واضح هست در دوران قاجار مصرف مواد مخدر تریاک در کشور به سرعت بسیار زیادی شدت گرفت . عده ای این روایت را دارند که انگلیسی ها برای آلوده کردن مردم ایران به اعتیاد آمدند و تریاک را مجانی در اختیار مردم قرار دادند و حتی به کسانی که پس از کشیدن تریاک شیره آن را تحویل می داد مقداری پول نیز می دانند.


تصویر بالا یکی از شیره خانه های زمان قاجار را نشان می دهند ، این شیره خانه ها به همت رضا شاه بزرگ از کشور جمع و مشکل اعتیاد تا حدود زیاد به یاری شاهان ایران ساز پهلوی جمع شد.

اما می خواهیم به بررسی معضل اعتیاد در جامعه کنونی ایران بپردازیم. از آنجا که ما ایرانیان عادت داریم افعال نکوهیده را با نامگذاری های خود تبدیل به پدیده ای مثبت کنیم ابتدا به نام های گذاشته شده بر روی مواد می پردازیم :

مثلا بسیاری نام تریاک را "دوا" گذاشته اند  و بسیاری دیگر نام حشیش را "علف" و هر کدام از این افراد تفسیر ها و تعبیرها و حتی وصف هایی از خودشان در باب مواد اعتیاد آور بیان می کنند از مفید بودن این مواد برای پا درد و کمر درد تا شادی و نشاط آور بودن و حتی خواص "ضد سرطان" !

بهر حال یک انسان برای انجام هر کاری باید اول خود را از درون توجیه کند و برای انجام کار خود هزار و یک خاصیت و محاسن بشمارد و حق را به خود دهد تا بتواند خود را آماده انجام آن کار کند، این موضوع نه تنها در مورد اعتیاد بلکه در مورد بسیاری دیگر از خطاهای آدمیان نیز صدق می کند.

اما هدف از نوشتن این مقاله بررسی ماده حشیش است که امروزه در بسیاری از محافل ایرانیان مصرف می شود و در مدح و سنای آن داستان ها سرایده و به آن لقب "علف " را داده اند.بسیاری خود را توجیه کرده اند که این ماده مفید است ولی در واقع انسان تاثیرات منفی آنها را روی این اشخاص به راحتی می تواند ببینند:

کافی است یک سوال در مقابل این افراد مطرح شود . "اگر این ماده اعتیاد آور نیست آیا قادر به ترک آن هستید ؟ "
در زیر با استفاده از منابع مختلف به بررسی این ماده می پردازیم  :


  • اگرچه بسیاری از افراد تصور می کنند چون حشیش یک گیاه است و به صورت طبیعی تولید می شود مصرف آن خطر چندانی به همراه ندارد، ولی حقیقت این است که مانند تنباکو، مواد شیمیایی موجود در حشیش نیز خطرناک بوده و می توانند مشکلات زیادی برای سلامتی فرد در پی داشته باشند.
  • مصرف دائمی حشیش، ریسک بروز اختلالات روانی آن را تا دو برابر افزایش داده و می تواند باعث ابتلا به شیزوفرنی شود. مطالعات انجام شده نشان داده است که بین مصرف حشیش در گذشته و بروز عوارض ذهنی در آینده به خصوص برای کسانی که از لحاظ ژنتیکی آسیب پذیر هستند، رابطه محکمی وجود دارد. در صورتی که فرد سابقه مشکلات روحی و روانی، افسردگی و یا پارانویا را داشته باشد، مصرف حشیش باعث بدتر شدن اوضاع و تشدید این گونه مشکلات خواهد شد.
  • برای کسانی که دچار مشکلات قلبی هستند، مصرف حشیش باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شده و می تواند خطر ساز باشد. علاوه بر آن، مصرف طولانی مدت و دائمی حشیش می تواند باعث ایجاد احساس خستگی مفرط و بی انگیزگی و همچنین کاهش میزان تمرکز و کیفیت یادگیری می شود. علاوه بر این استفاده دائمی از حشیش باعث کاهش کیفیت اسپرم در مردان، و جلوگیری از تخمک گذاری در زنان می شود. مصرف حشیش در زمان بازداری باعث آسیب رسیدن به جنین می شود.
  • مصرف مداوم حشیش باعث توسعه یافتن بیماری اعتیاد و مزمن شدن آن می شود. معتادان به حشیش همه وقت خود را صرف پیدا کردن، خریدن، و مصرف کردن آن می کنند. آنها حتی در شرایطی که سایر جنبه های زندگی مانند خانواده، تحصیل و یا کارشان به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد نیز نمی توانند اعتیاد خودشان را کنترل کنند. معتادان حشیش دچار تلورانس و مقاوم شدن بدن می شوند و برای رسیدن به همان لذت و نشئگی قبلی باید مقدار بیشتری مواد مصرف کنند. در صورتی که آنها نتوانند میزان کافی مواد مصرف کرده و یا تصمیم به متوقف کردن مصرف بگیرند با عوارض خماری رو به رو می شوند. برخی از این عوارض عبارتند از: حرص و ولع مصرف، کاهش اشتها، مشکلات خواب، از دست دادن وزن، پرخاشگری و عصبانیت، تحریک پذیری، بی قراری و کابوس های شبانه. این عوارض معمولا ١٠ ساعت پس از قطع مصرف آغاز شده و تا یک هفته ادامه پیدا می کنند.


  • علائم مصرف 
    در صورت کشیدن ماری جوانا آثار روان گردان این دارو بعداز چند دقیقه آغاز می شود و پس از سی دقیقه به اوج خود می رسد.
    اگر ماری جوانا از راه دهان مصرف شود بدلیل کند بودن جذب معدی – روده ای تا ۲-۳ ساعت آثار آن احساس نخواهد شد.
    اثر ماری جوانا به صورت کشیدنی ۲ تا ۴ ساعت و در موارد خوردنی ۵ الی ۱۲ساعت به طول می انجامد.
    THC موجود در ماری جوانا در چربی بدن حل شعوارض كوتاه مدت مصرف:
    1 - اختلالات حافظه و یادگیری
    2 - اختلال در حواس بینایی، شنوایی و لامسه
    مسمومیت با حشیش، اغلب حساسیت فرد مصرف كننده را نسبت به محرك ‌های بیرونی بالا می‌ برد و جزئیات تازه‌ای را آشكار می‌كند. فرد رنگ ‌ها را غنی‌ تر و عمیق‌ تر از گذشته حس می ‌كند.
    3 - اختلال درك زمان و مكان
    4 - اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل مغز
    5 - اختلال تعادل و مهارت‌ های حركتی : به علت اختلال در مهارت‌ های حركتی، افراد مصرف كننده تا 12 ساعت پس از مصرف نباید رانندگی كنند.
    اختلال خواب و فعالیت جنسی كه از چند روز تا چند هفته پس از مصرف از بین می ‌رود.
    عوارض بلند مدت مصرف:
    1 - آتروفی (تحلیل) بافت مغزی
    2 - استعداد تشنج
    3 - آسیب ژنتیكی كه فرزندان فرد را مبتلا به ناهنجاری های مادرزادی می ‌كنند.
    4 - اختلال فعالیت ایمنی بدن
    5 - تغییر غلظت هورمون های جنسی مردانه و زنانه ( بی‌ نظمی قاعدگی )
    6 - اختلالات اضطرابی- توهم- هذیان و دیوانگی
    [در افراد با زمینه قبلی احتمال رخداد آنها بیشتر است].
    7 - استعداد ابتلا به سرطان ریه كه به علت وجود هیدروكربن های سرطان‌زا در دود سیگار می ‌باشد.
    8 - فقدان انگیزه در فرد برای استمرار كارهای روزمره به طوری كه فرد مصرف كننده فاقد نیرو، بی‌ حال و ظاهراً‌ تنبل است.
    در افرادی كه حشیش مصرف می‌ كنند، استعداد اعتیاد به سایر مواد روان‌ گردان بیشتر است.
    نشانه‌های ناشی از ترك:
    وابستگی به حشیش، روانی و غیر جسمی است. نشانه‌ های ناشی از ترك در معتادین محدود به افزایش تحریك ‌پذیری، بی‌ قراری، بی ‌خوابی، بی ‌اشتهایی و تهوع خفیف است و همه این نشانه‌ ها هنگامی بروز می‌ كنند كه شخص به طور ناگهانی مصرف مقادیر زیاد حشیش را قطع كند.ی شود، هوشیاری و خودآگاهی فرد را برهم زده و او را دچار تحریف ادراک، عدم هماهنگی و توازن، افزایش ضربان قلب و تنفس و گیجی می کند.
    معمولا زمانی که ماری جوانا در معاشرت با دیگران مصرف می شود، افراد تمایل به پرحرفی و خنده های بیش از حد دارند و این آثار تا چندین ساعت پایدار می ماند. بعداز مصرف مقادیر بسیار زیاد THC، توهمات و احساسات پارانویا نیز در فرد ظاهر می شود.


    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر

    توزیع مستقیم پول نفت و گاز بین مردم ایران: فرصت‌ها و چالش‌ها

     دوستان گرامی بحث و گفتگو ها بر سر موضوع پول نفت من را بر آن داشت تا مقاله ای در این رابطه تهیه کنم و به مزایای و معایب توزیع پول نفت بپرداز...